• Louise: Her er man venner med alle

På Louise’s gamle folkeskole startede de andre med at mobbe hende i 3. klasse på grund af hendes hudfarve. Nogle kaldte hende ”neger”. Lærerne forsøgte at stoppe det, men det hjalp ikke så meget.

- Klassekammeraterne blev ved med at drille og tale grimt, fortæller Louise.

Også Louise’s lillesøster, der gik på samme skole, blev mobbet. Louise havde løbende betroet sig til sin mor, og da mobningen blev ved ind i 6. klasse, sagde moren, at ”det var ikke i orden”. Nu skulle døtrene flytte skole. Louise var enig.

Esrum kom på tale. To dage før skolestart for næsten to år siden besøgte familien skolen. Og Louise og hendes søster fik lov at komme på prøve i to-tre dage, da skolen startede.

• Man bliver venner igen

For Louise er det ”sjovt, spændende og anderledes” at gå på Esrum. Spændende, fordi hun prøver mange nye ting. Tager til Møns Klint, går en tur på stranden eller har valgfri fag som musik, som hun elsker. Sjovt og anderledes, fordi alle er sociale og laver ting sammen. Og fordi alle har et eller andet, de bakser med. Nogle er ordblinde, andre kan være svære at tale med eller have søvnproblemer.

- Men det er okay. Man er venner med alle, og jeg ser også nogle af klassekammeraterne uden for skolen ind imellem, siger hun.

Mobningen er blevet meget bedre. Ind imellem stikker det lige hovedet frem. Men Louise er blevet god til at ignorere det, og til forskel fra på den gamle skole, hvor det var hver dag, er det kun lidt her.

- Og man bliver venner igen. Her er der også gode lærere, der hjælper, hvis noget er gået galt. Engang, mig og min søster var blevet mobbet, havde vi det oppe på et fællesmøde, og vi har også haft én ude og fortælle om mobning, siger hun.

• Ikke bedrøvet længere

Louise går i 9. klasse nu. Men hun tager 9. klasse igen næste år, så hun bliver mere moden til at komme på gymnasiet. Det er fint, synes hun.

• Louise hedder noget andet i virkeligheden, men hun vil gerne være anonym.